Privacyreglement voor de papieren en digitale media van schutterij Onderling Genoegen Duiven waaronder de website www.OGDuiven.nl

 

Schutterij Onderling Genoegen beheert een periodiek tijdschrift “Schuttersproat” en digitale media zoals de website www.OGDuiven.nl , de Facebook pagina “Schutterij Onderling Genoegen” het Twitter Account @OGDuiven, het PicasaWeb account OGDuiven, het Youtube account OGDuiven en de digitale nieuwsbrief @Schuttersproat.

De schutterij hecht waarde aan de bescherming van ieders privacy en daarom is hieronder het beleid vastgelegd in verband met de toepassing van persoonsgegevens en foto’s in deze media.

Privacy

Er worden geen adressen, telefoonnummers en e-mailadressen van personen op de website gepubliceerd tenzij daarvoor door de betreffende persoon toestemming is gegeven.

Foto’s van een activiteit die heeft plaats gevonden in relatie tot de schutterij vallen in principe onder vrije nieuwsgaring en komen (zonder toestemming van gefotografeerde betrokkenen vooraf) in aanmerking voor plaatsing. Alle foto's worden vooraf gescreend. Bij publicatie van portretfoto's geldt een bepaalde terughoudendheid, zo wordt er bijvoorbeeld gelet op de compositie van de foto en hoe individuele personen er op staan. 

Bezwaar

Wanneer iemand bezwaar heeft tegen een geplaatste foto, dan kan hij/zij dat (met opgaaf van de reden) kenbaar maken door een e-mail te sturen naar de PR werkgroep van de schutterij (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De PR werkgroep beslist hierover binnen een termijn van 72 uur en stelt de bezwaarmaker van de beslissing in kennis.

Verzamelen persoonsgegevens

Over de bezoeken aan de digitale media wordt enige informatie bijgehouden om de media te verbeteren en om de statistieken van het gebruik beschikbaar te kunnen stellen. Het gaat om informatie over de hard- en software van uw computer en het IP-adres, browsertype, domeinnaam en toegangstijd.

Gebruik van persoonsgegevens

Wanneer men zich voor persoonlijke toegang of voor toezenden van de digitale nieuwsbrief  aanmeldt, zal gevraagd worden naar  naam, e-mailadres en mogelijk enkele aanvullende gegevens. Deze gegevens zullen niet aan derden worden doorgespeeld of gebruikt worden voor commerciële doeleinden.

Dit privacyreglement is op 17 april 2014 vastgesteld door het bestuur van schutterij Onderling Genoegen.