2008
Hans Kersten en Annette Berntzen

Ik stond bij de balie en de verpleegster vond dat ik een bekend gezicht had..

 

Uit de Schuttersproat-2009-23.pdf

 

Koninginnedag moesten we vroeg uit de veren om op tijd te zijn bij de Woerd. Van hieruit in de koets naar het gemeentehuis voor de aubade. Terug op de Woerd werden we getrakteerd op een oranjebitter, volgens de traditie, en een huldiging van LHD. Een gezellige dag met vele bekenden, vriendenen (oud)buurtgenoten en ... fantastisch mooi weer. Trouwens op straat/winkel wordt je herkend met vele leuke reacties van onbekenden.
Die ene keer bij de bloedbank zal ik zeker niet vergeten. Ik stond bij de balie en de verpleegster vond dat ik een bekend gezicht had en vroeg of ik kort geleden in de krant had gestaan als Prins Carnaval. Ik moest lachen en vertelde haar dat ik koning was van de schutterij Onderling Genoegen uit Duiven. Ik dacht bij mezelf als jij een grapje maak dan kan ik dat ook en vroeg haar waar het afnamepunt voor blauw bloed was.

Op 17 mei stond het concours in Zevenaar gepland. De dag begon slecht met regen tijdens de marswedstrijd(en) door Ooy. Tijdens het (kring)koning schieten brak de zon door, waardoor er toch nog veel mensen op het evenement afkwamen. Aan het einde van de dag bleek dat we als OG toch diverse prijzen op verschillende disciplines in de wacht hadden gesleept. Het was leuk te zien hoe trots de gebroeders Veldman waren met hun behaalde prijzen. Als koningspaar werden wij deze dag geïnterviewd door een journalist van de Gelderlander, met als gevolg een leuk artikel in de krant de volgende dag.

In het 2e weekend van juni stond het schuttersfeest van onze zustervereniging op het programma. Zaterdagmiddag zijn we samen naar het koning-schieten wezen kijken om vervolgens deze avond, de kermis methen mee te vieren. Een hartelijk welkom door het bestuur van ’t Gilde en we genoten, met een kleine delegatie van het bestuur van OG, van een gezellige avond onder muzikale begeleiding van Kaliber.

Tot slot Het mooiste moment blijft toch het moment dat je de vogel eraf schiet, daar kan geen feest of concours tegen op. Wat er dan door je heen gaat... De reacties en de beleving van onze kinderen, familie en vrienden waren overweldigend. Onze dank gaat dan zeker naar hen uit, want zo’n achterban heb je nodig! Voor ons komt het eind van de koningstitel in zicht. Rest ons natuurlijk nog de taptoe op de zaterdagavond en de kermis op zondag en maandag. We gaan er nog even flink tegenaan en maken met z’n allen een spetterend eind aan een fantastisch koningsjaar. En... toekomstige koningskandidaten, het is echt aan te raden om dit te gaan ervaren. Succes met de beleving naar het schieten toe!

Als laatste willen Annette en ik en onze kinderen alle schuttersvrienden en vriendinnen een goede kermis 2009 wensen.

We zien elkaar
Koningspaar 2008-2009:

Hans en Annette Kersten,

Roel-Anne-Joost en Maud