ogtent

Op vrijdagavond 25 september heeft de officiële opening plaatsgevonden van de OGtent. Toch wel een bijzonder moment… Zeker als je bedenkt dat er jarenlang op die stoep, voor de schuifdeuren van “ons CCOG”, verzameld werd voor de geweldige Duuvese kermis, de vele lustra en andere feesten welke we als schutterij mochten beleven.

Prachtige Onderling Genoegen herinneringen liggen daar op dat stukje grond. Veel schuttersvrienden en vriendinnen zijn door die deuren naar binnen gegaan om daar hun steen(tje) bij te dragen en te genieten van de mooie tradities van OG. Vandaag heeft de schutterij zich voor de laatste keer verzameld bij het “oude CCOG”. De bouwhekken staan al rondom het gebouw en de machines zijn aan de overkant druk bezig, om daarna door te gaan om het CCOG te slopen.

 

Het fluitje van onze hoofdcommandant gaat, iedereen gaat in het gelid staan en Theo geeft ons de commando’s voor het vertrek naar ons prachtige nieuwe onderkomen de OGtent. Aangekomen op het vernieuwde plein, staan het gemeentebestuur en de genodigden klaar en houdt onze voorzitter een prachtige speech over hetgeen wat geweest is aan de “overkant” en het nieuwe wat voor ons ligt. De uren overleg en de diverse gesprekken met het gemeentebestuur en CCOG werden aangehaald. Heel begrijpelijk, want dat de schutterij op de 1e verdieping terecht zou komen heeft bij sommigen slapeloze nachten opgeleverd. Maar onze voorzitter heeft daar een prachtige uitkomst voor gevonden: “In Amsterdam hebben ze onze lieve Heer op zolder, moar wi-j in Duuve de schutterij op zolder!”

opening FB 8

Ook mag de voorzitter een bordje onthullen voor de start van het “Duivenpad” van ZoDiva! Een mooie wandelroute in Duiven langs diverse mooie en verrassende plekken in Duiven. Op het bordje is een foto te zien van onze “oude schutterstent” en het nieuwe.
Na deze mooie woorden en de onthulling van het bord, brengt de schutterij een vendelhulde en een serenade voor de aanwezigen. Na de serenade marcheert de schutterij af en worden we van harte uitgenodigd om een consumptie te nuttigen bij café De Buren. Voor veel leden (en omstanders) toch een klein doorntje in het oog, ze hadden gehoopt een glimp op te kunnen vangen van de nieuwe OGtent.

opening FB 2

Dit was echter alleen weggelegd voor “de bobo’s”, zoals onze pias de genodigden altijd zo mooi kan noemen. Maar dat mag de pret niet drukken, want op 3 oktober gaan we met z’n allen genieten van het eerste échte feest bij de OGtent. Het OGtoberfest!

Opening OGTENT Foto04a