Onderling Genoegen kwam in 1982, dankzij medewerking van de Koninklijke Landmacht, in het bezit van 40 stuks Lee Enfield geweren.

 

Deze geweren waren afkomstig uit de Saksen Weimarkazerne in Arnhem en tijdens de 2e wereldoorlog nog door de geallieerden gebruikt met de bevrijding van ons land.Het ontstaan van de Lee-Enfield groep

 

Op 11 juni 1961 kwam het eerste keurkorps binnen de schutterij tot leven.


Bij concoursen liepen er veel schutters met een houten geweer mee,

waardoor het marcheren en defileren nog best wel eens moeilijk was zonder goede oefening.

De schutterij wilde toen eigenlijk eens keer een eerste prijs behalen en is met een kleine groep gestart met oefenen.
Goede resultaten bleven niet uit, maar met verloop van jaren was dit keurcorps een stille dood beschoren door te weinig animo.

 

De geweren zijn onklaar gemaakt door de Koninklijke Landmacht, middels het lassen van een stuk staal in de loop, zodat deze gebruikt kon worden door onze schutterij.

 

In 1983 werd het keurkorps, de lee Enfield groep.
De lee-enfield groep is een groep gedreven mannen die tijdens bijzondere evenementen, zoals de kermis en al enkele malen tijdens de duivense taptoe een mooi showtje weggeeft en ook tijdens concoursen mee loopt op de weg.
 

Buiten de shows, het marcheren en defileren, is men sinds 2006 ook met enige regelmaat te vinden op de dinsdagavonden in het CCOG, om daar samen met leden van de hand & kruisboog te oefenen met luchtpistool en geweer. Dit om goede resultaten op concoursen te kunnen behalen.