Back to Top

Schutterij Onderling Genoegen Duiven

posticon Onze schutters (m/v)

De schutterij kan op vele manieren worden beleefd. Geuniformeerd of in burger. Met of zonder geweer. Actief of passief genietend.

Lees hier hoe schuttersvrienden en vriendinnen onze schutterij beleven. De bedoeling is dat er in de loop van de tijd steeds meer verhalen komen van steeds meer schuttersvrienden en vriendinnen.

posticon Interview oud-koning Gradus Hugen

Het is maandag 27 augustus 1973. Het dagblad "Het Vrije Volk" (dat bestond toen nog) opent die dag met een verhaal over een gijzeling in het Zweedse Stockholm. Het is de dag waarop in België de eerste geslaagde harttransplantatie plaatsvindt. Volgens het weerbericht wordt het die dag zonnig, met maximumtemperaturen van 27 graden. En het is de dag, nu bijna 44 jaar geleden, dat Gradus Hugen (84) koning wordt van Schutterij Onderling Genoegen.

Lees meer...

posticon Thea de Kinkelder

thea de kinkelderDeze maand maken we kennis met Thea de Kinkelder. We hebben haar een aantal vragen voorgelegd die iets zeggen over haar beleving van de schutterij.

 

Naam?

Thea de Kinkelder- Sanders

Welke functie bekleed je binnen de schutterij?

Marketenster sinds de oprichting in 2007.

Welke functie zou je (in de toekomst) wel willen bekleden?

  • Geen andere! Het is een veel te mooie functie, dus zolang het gaat: lekker blijven doorgaan!

Waar ben je tevreden over binnen Onderling Genoegen?

  • De enorme gezelligheid, altijd leuk, altijd schik onderling.

Lees meer...

posticon Bennie Nijland

Schutterij Onderling Genoegen wil graag de verhalen van haar schutters ophalen en met jullie delen. Daarom houden we maandelijks een interview met afwisselend een oud-koning, een geuniformeerd lid en een ‘kermisschutter’.

Bennie Nijland2

Bennie Nijland, samen met Grada Hammink het koningspaar van de schutterij in 1976, inmiddels bijna 40 jaar geleden bijt het spits af.

Lees meer...

posticon Dick Hunnersen

Uit de schuttersproat van april 2014:

Stap in een andere wereld….

Op 18 april van dit jaar, trad ik in dienst als dirigent bij Liemers Harmonie Duiven (LHD). Als dirigent was ik actief sinds 1987 bij diverse orkesten en als muzikant al vanaf 1969, eveneens bij diverse orkesten. Mijn beeld op 18 april van dit jaar was dat ik ‘het allemaal al gezien had’. Concerten, mars optredens, taptoes, optredens in een kerk, samenwerken met koren, noem het allemaal maar op. Ik had het allemaal meegemaakt. 

Lees meer...

posticon Esther Roording

Uit de schuttersproat van april 2014:

13 jaar de Schuttersproat opmaken

Veel van de Schutterij-leden kennen mij waarschijnlijk niet. Maar ik maak sinds 13 jaar de twee-jaarlijkse Schuttersproat. Het begon toen mijn vader, Toon Verschore, vroeg of dat iets voor mij zou kunnen zijn. Henk Verhaaf (toen een van mijn buren) vroeg tijdens de kermis in 2000 aan mij of ik de Schuttersproat wilde opmaken.

Lees meer...

posticon Michel Thuyns

Uit de schuttersproat van april 2014:

Het is hard werken

Beste lezers van de Schuttersproat, onlangs werd mij gevraagd om een stukje voor dit blad te schrijven. Zonder er over na te denken, zei ik volmondig: “Ja natuurlijk!” Want ik voelde mij vereerd, echter wist ik niet waar ik beginnen moest!

Lees meer...

posticon Frans Dieker

Uit de Schuttersproat van april 2014:

Het is mooi geweest

Duuvese kermis 2013 was een heel bijzondere kermis. Een kermis die ik van begin tot eind heel bewust heb meegemaakt. Het was me al voorspeld. Frans jongen, dit ga je missen. Ik heb dat vaak moeten horen. En het is ook waar denk ik. En zo gek is dat niet. Voor mij persoonlijk kwam na kermis 2013 niet alleen een einde aan 21 jaar hoofdcommandant van OG. 

Lees meer...