Uit de schuttersproat van april 2014:

Het is hard werken

Beste lezers van de Schuttersproat, onlangs werd mij gevraagd om een stukje voor dit blad te schrijven. Zonder er over na te denken, zei ik volmondig: “Ja natuurlijk!” Want ik voelde mij vereerd, echter wist ik niet waar ik beginnen moest!

De meeste mensen kennen mij of van het CCOG, of van Commercial Break of gewoon als lid van OG.

In 1996 werd ik gevraagd of ik met kermis bij het CCOG in de horeca wilde werken. Ik kende het kermis vieren wel van Groessen en Loo, maar in dat jaar maakte ik voor het eerst kennis met het schuttersfeest en wel die van Schutterij Onderling Genoegen. Het was hard werken, maar er was ook tijd voor bewondering. Want ik zag een ander feest dan dat ik gewend was: een feest vol met tradities, complete gezinnen, een koning en koningin, het schieten, een bestuur, functionarissen en muziek in chique kledij en eigenlijk was het een groot familiefeest met ons kent ons! Vol bewondering en respect, heb ik de schutterij met haar leden, functionarissen en het bestuur

goed leren kennen. Uiteindelijk besloot ik lid te worden.

“Hoezo?...” Vroegen mensen aan mij, “…je bent toch altijd aan het werk!” Ik besloot lid te worden, zodat ik een bijdrage kan leveren in het behoud van deze prachtige verenging met haar activiteiten.

Na het afronden van mijn studie, ‘verliet’ ik het CCOG in 2007. Ik vond het tijd worden om de horeca te laten voor wat het is

en mij te storten in hetgeen waar ik voor heb gestudeerd. Echt afscheid was het niet, want ik was en ben er nog regelmatig om een helpende hand te bieden (het bloed kruipt waar…).

Maar opnieuw leerde ik het schuttersfeest van een andere kant kennen, dit maal vanaf het podium met de band Commercial Break. Het is prachtig om het feest vanaf het podium te mogen aanschouwen! Ik ging natuurlijk al regelmatig mee met de band om de techniek te verzorgen, maar het is hard werken tijdens een schuttersfeest van 4 dagen lang met 4 avonden en 2 middagen. Gelukkig worden we goed door het CCOG en OG verzorgd, het voelde weer als thuis en als vanouds. Ik hoop, waarschijnlijk net als velen van jullie, dat we deze traditie nog lang mogen voortzetten. En mensen, we noemen het in de volksmond de kermis van OG, maar je doet deze vereniging echt te kort hiermee! Het is een schutterij met een prachtig schuttersfeest en veel meer leuke activiteiten. We zien elkaar weer op de laatste zondag van augustus, dan begint het feest!

Michel Thuyns