Onze Schietsport

Hand- & Kruisboog

Elke dinsdag avond in de OGtent rond 19.30u komen de schutters bijeen om handboog of kruisboog te schieten.

  • De handbooggroep kan maximaal 300 punten behalen in 10 ronden met 3 schoten per ronde.
  • De kruisbooggroep schiet 20 pijlen en men kan een maximum van 200 punten behalen.

Tijdens het schieten is concentratie van groot belang en probeert iedereen zo stil mogelijk te zijn om de medeschutters niet te storen in zijn concentratie.
Tijdens de pauze is het genieten van een kopje koffie/thee en na afloop wordt eventueel nog een glaasje fris of een biertje gedronken.

Nieuw vanaf september 2019 is het jeugd handboogschieten (leeftijd vanaf 10 jaar). De aanvang hiervan is: dinsdag avond vanaf 19.00 uur tot 20.00 uur en dit is 1x in de 14 dagen.
Alle data worden bij aanvang van het seizoen, dat loopt van september tot en met juni, in de agenda geplaatst. 

Kom gerust langs om het eens uit te proberen!
Wanneer er voldoende animo voor is dan is het plan om deel te gaan nemen aan landelijke boogschiet wedstrijden o.l.v de KNTS.

Pistool & geweer

Sinds 2006 kan er ook Pistool en Geweer geschoten worden en deze discipline schiet 1x in de drie weken zo rond de klok van 20.30u uur.
Er wordt niet in wedstrijdverband geschoten maar wel in een onderlinge competitie.

Net als bij het hand- en kruisboog, is het doel om tijdens de diverse schuttersconcoursen deel te nemen aan de wedstrijden en mee te dingen naar de prijzen. Oefening baart kunst. Ook voor de ge√ľniformeerde jeugd die interesse hebben voor het pistool of geweer schieten (leeftijd v.a. 12 jaar) is er op de dinsdag avonden vanaf 18.30 tot 19.30 uur de mogelijkheid om te oefenen.  Hier kan je ook oefenen voor de concoursen en het jeugd koningsschieten tijdens de kermis zaterdag.

Er wordt middels een onderlinge competitie uitgemaakt wie de wisselbeker in ontvangst mag nemen. Zo nu en dan wordt deelgenomen aan schietwedstrijden tegen andere schutterijen onder leiding van de KNTS Regio Oost.

Interesse?

Heeft u interesse in de deze schietsporten? U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen op de dinsdagavond, in de Schutterzaal in de OGtent aan het Remigiusplein in Duiven. Meer informatie kunt u ook krijgen via schietsport.ogduiven@gmail.com en via boog.ogduiven@gmail.com voor het boogschieten in het bijzonder.