Hand- & Kruisboog

De Hand- en Kruisbooggroep Onderling Genoegen is in 1979 op 26 oktober opgericht. 

De eerste schietavond werd op 22 April 1980 gehouden in de grote zaal van het toenmalige CCOG:  Cultureel Centrum “Onderling Genoegen”. 

De grondleggers binnen deze vereniging, Theet van Diek en Jan Hugen, waren het die de eerste mensen aanschreven voor een demonstratie avond, die verzorgd werd door de handboogvereniging “Ons Genoegen” uit IJsselstein (L). 

Men kon ook zelf schieten en dat was tevens de aanzet voor het oprichten van een eigen Handbooggroep. De groep deed mee aan verschillende wedstrijden op concoursen en tegen andere verenigingen met wisselend succes. Op 20 November 1984 werd, met een groots opgezette open avond, geprobeerd om leden te werven voor een Kruisbooggroep en met succes. 

De functionarissen van de Hand- en Kruisboogschutters lopen al vanaf 1984 mee met de schutterij bij evenementen als concours en kermis. 

Op de concoursen is tevens de mogelijkheid om in korpsverband met andere verenigingen de strijd aan te gaan om mooie prijzen te behalen voor de vereniging. 

Mocht U interesse hebben in de schietsport van Schutterij Onderling Genoegen (zie “onze schietsport”) en vindt U het leuk om ons te komen versterken binnen onze groep als functionaris op de weg, dan heten wij U van harte welkom. 

Voor vrijblijvende informatie bent u welkom op de dinsdagavond v.a. 20.00 uur in de OGtent aan het Remigiusplein te Duiven.