Lee-Enfields & Jeugd Lee-Enfields

Onderling Genoegen kwam in 1982, dankzij de medewerking van de Koninklijke Landmacht, in het bezit van 40 stuks Lee-Enfield geweren. 
Deze geweren waren afkomstig uit de Saksen Weimarkazerne in Arnhem en zijn tijdens de 2e wereldoorlog nog door de geallieerden gebruikt met de bevrijding van ons land.  

De geweren zijn onklaar gemaakt door de Koninklijke Landmacht zodat deze gebruikt konden worden door onze schutterij. In 1983 ontstond zo het keurkorps de Lee-Enfields. 

De Lee-Enfields zijn een gedreven groep mannen die tijdens bijzondere evenementen, zoals de kermis en al enkele malen tijdens de Duivense taptoe, een mooie show weggeeft en ook altijd meeloopt bij alle evenementen van de schutterij. 

Buiten de shows, het marcheren en het defileren om is men sinds 2006 ook met enige regelmaat te vinden op de dinsdagavonden in de OG Tent, om daar samen met de leden van de hand- & kruisboog te oefenen met luchtpistool en geweer. Dit om goede resultaten op concoursen te kunnen behalen. 

Op zaterdag met de Duivense kermis lopen er al sins 2010 mini Lee Enfields mee met de schutterij in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Daaruit zijn de jeugd (12 t/m 17 jaar) Lee-Enfields ontstaan en deze groep loopt sinds 2017 ook geüniformeerd mee met onze schutterij. 
De jeugd Lee-Enfields hebben eigengemaakte geweren die door hen zelf zijn bedacht. Deze groep is zeer enthousiast en zullen de oudere Lee-Enfields binnen enkele jaren hopelijk opvolgen. 

Jeugd Lee-Enfields